giovedì 2 febbraio 2012

RETETE CULINARE

PESTE CU VINETE (cu dressing de iaurt)                                                                                                        INGREDIENTE(4 portii):900 g file de peste,6 linguri suc de lamaie,sare,piper,2 vinete,6 rosii,2 cepe verzi,1catel de usturoi,3 linguri ulei,5 linguri faina,150 g iaurt.                                                                                                              1.Se spala pestele,se usucape un servet,se stropeste cu 4 linguri de suc de lamaie,se sareaza si se pipereaza.Se spala vinetele,securata si se taie cuburi.SE oparesc rosiile,se curata de piele,se taie in patru,se indeparteaza semintele si se taie marunt. 2.Se curata ceapa verde si usturoiul si se toaca marunt.Se incing 2 linguri de ulei intr-un vas si ses calesc ceapa si usturoiul.Seadauga vinetele si se calesc cca 3 minute.Se adauga si rosiile si se lasa alte 25 de minute pe foc.Se condimenteaza legumele cu sare si piper. 3.Se taie pestele bucati,acestea se dau prin faina si se prajesc cca 4 minute pe fiecare parte intr-o lingura de ulei.Se condimenteaza iaurtul cu 2 linguri sc de lamaie,sare si piper.Se asaza pestele pe farfurii impreuna cu legumele.Se poate orna cu patrunjel si fasii de morcov copt.

Nessun commento:

Posta un commento